Bağcılar Doğan Anaokulu Haberleri

Kreş Seçimi

Çocuklarımız için her şeyi ince bir şekilde düşünmemiz gerekmektedir. Onu olumsuz etkiyecek olan, onu rahatsız edecek olan durumlarda anne ve babalar olarak onları korumamızı gerekmektedir. Onları bırakacağımız ortamların son derece güvenli olduğundan emin olmamanız gereklidir.

Bu aşamada kreş seçimi oldukça büyük bir önemde bulunmaktadır. Çocuklarımızın yeni arkadaşlıklar kuracağı, oyunlar oynayacağı, farklı şeylerin keşfini sağlayacağı kreşlerin seçilmesi konusunda anne ve babalara ciddi sorumluluklar düşmektedir. İlk olarak seçim yapılacak okulun çocuğa gerekli olan katkıyı sağlayacak donanımda bulunması gereklidir. Bunun yanında aktiviteler konusunda çeşitliliğin bulunması gerekli olan koşullar arasında bulunmaktadır.

Kreş Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Temel Noktalar

İlk olarak çocuklarınız için kreş seçimi yaparken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı olan bir yer olduğuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Gerekli onayı almamış olan yerlerde denetlenebilirlik az olacağı için ileride olumsuz durumlar ile karşılaşabilme durumunuz ortaya çıkacaktır. Bunun yanında kreşin çocuklar için yeterli büyüklükte olduğuna ve kreşte bulunan eşyaları kesinlikle incelemeniz gereklidir.

Kreşin yemek konusunda ve ortak alanlar konusunda gerekli olan hijyeni sağladığına emin olmanız gerekmektedir. Kreşte kullanılan eşyaların ve oyuncakların çocuk sağlığı konusunda herhangi bir olumsuz durum yaratmayacak şekilde bulunmasına kesinlikle dikkat etmelidirler. Çocuklar zamanlarının büyük çoğunluğun orda geçirecek ve ilk arkadaşlıklarını orada kuracaktır. Bundan dolayı anne ve babaların gerekli olan araştırmaları yaptıktan sonra kreş seçiminde bulunması gereklidir.

Yorum Yap

Erken Kayıt için Bilgi Alın