Müzik Etkinliği
Müzik etkinlikleri, çocukların hem bilişsel, dil, motor, sosyal ve duygusal gelişimlerini destekleyen, hem de müziksel gelişim sürecini olumlu yönde etkileyen çalışmalardır. Bu çalışmalar, ses ve müzik dinleme ve ayırt etme çalışmaları, ritim çalışmaları, nefes ve ses çalışmaları, şarkı söyleme, çalgı çalma, yaratıcı hareket ve dans, müzik eşliğinde hareket, müzikli öykü oluşturma gibi etkinliklerden oluşur.
Müzik, öğrenmeyi ve algılamayı kolaylaştıran etkin yollardan biridir. Müzik etkinlikleriyle çocuklar pek çok kavramı öğrenir ve pekiştirir. Konuları daha kolay anlayabilir.
Eğitici ve öğretici çocuk şarkıları, ezgili saymaca, bilmece, tekerleme ve atasözleri dil gelişimine katkı sağlamak için kullanılan araçlardandır. Çocuk bunları söylerken hem zevk alacak hem de doğru ve akıcı konuşma becerileri kazanacaktır. Ayrıca müzik etkinliğinin çocuğun motor gelişimine de büyük katkısı vardır. Çocuklar, müzikle bedensel hareketleri birleştirerek müziğin karakterine ve ritmine uygun ve belli bir düzen içerisinde hareket etme becerisi kazanır. Müzik etkinliği, basit vurmalı çalgılar çalarak el-göz koordinasyonunu ve aynı anda iki elini birlikte kullanabilme becerisini de kazandırır.Ayrıca sosyal ve duygusal gelişimlerini destekleyerek öz güven kazanmalarına da yardımcı olur.
Bize Soru Sorun
Sorunuzun cevabını bulamazsanız, aşağıdaki formu kullanarak bize sorabilirsiniz: